31 Temmuz 2015 Cuma

Kızılay Kumaş Alışverişi Deneyimim

Neden kendi kıyafetlerimi kendim dikmeyeyim ki? Anarşist ruhumun "Moda sektörünün bana dayattığı şeyleri tüketmek zorunda değilim" isyanı sonrasında kendime sormaya başladığım sorudur bu. Üstelik kendi kıyafetlerini dikerken insan birşeyler üretmiş olmanın hazzını da yaşar.

Ancak bir sorun vardır; bugüne kadar ne bir dikiş makinesinin başına oturmuşluğum ne de bir kıyafetin dikiliş aşamalarına şahit olmuşluğum vardı. Olaya tamamen fransızdım yani :)

Sonra İrem Hanımın kalplere dikiş aşkı aşılayan sitesi ile karşılaştım <3
İrem Hanım'ın hayat hikayesini okuduğumda ne kadar birbirimize benzediğimizi farkettim. İrem Hanım da Siyaset Bilimi okumuş, ben de. İrem Hanım'ın aşağıdaki satırlarını okuduğumda ay işte benden bahsediyor dedim;
kendime ilk kez  dürüstçe sordum: "Dünyada sonsuz param ve kimseye bir ispat derdim olmasa ne iş yapardım?"

İçimden gelen yanıt sayesinde yaşadığım aydınlanmayla parlayıp söndüm:"Dikiş dikerdim! Kendi tasarımlarımı yapardım!"

Halbuki o ana kadar ben dikiş dikmesini bile bilmezdim. 
 

İrem Hanımla aynı aydınlanmayı yaşadıktan sonra kendime bir dikiş makinesi aldım (Singer'in en ucuz modeli olur kendisi :D)

Sonra da işin tekniğini öğrenebileceğim bir dikiş kitabı.


Burda dergisi almadan olur mu??? Burda dergisinin muadili olan creazıon dergisinden de aldım.


Sonra da kendimi Kızılay'a atıverdim kumaş almak için. İzmir Caddesinde Bursa Kumaş Pazarı (bu dükkanlardan sırf İzmir Caddesinde 5 tane var) haricinde bir kumaşçı olduğunu gördüm. Sizler için fotoğrafını çektim. Belki gitmek istersiniz.


Aşağıda fotoğrafladığım kumaşın adı patiska bez. Bir blogger'ın dikişe yeni başlayanlar için tavsiyeler yazısı sonrası almaya karar verdim bu kumaşı. Yazının linki için buyrunuz;


Bu kırmızı puanlı Duck Keten'den masa örtüsü, mutfak önlüğü tarzı şeyler yapar eşe dosta hediye ederim diye düşündüm.


Bu poplin kumaşlardan da 4 yaşındaki afacan yeğenime etek dikmeyi düşünüyorum. Aynı kumaştan etek diken başka bir blogger görmüştüm. Linki için ;


Bu kumaşları metresi 2.5 tl olan defolu kumaşlar arasından seçtim. Gömleklik ince pamuklu kumaş... Acemiliğimi bunlar üzerinde atacağım :)


Bu kırmızı kumaştan etek dikmeyi planlıyorum kısmetse. Fotoğrafta belli olmuyor ama biraz petekli bir yapısı var. Görür görmez aşık oldum. Metresi 6 TL.


Bu iki kumaş da pantolonluk. Siyah olanın metresi 6 TL, biraz likralı gibi. Fildişi renk olanın metresi 9 TL idi. Dokununca uyandırdığı his çok hoş.
Umarım ortaya güzel şeyler çıkarabilirim. Rabbim diktiklerimi de bloğumda yayınlamayı nasip etsin inş. AMİN

4 yorum:

  1. Nihalcim, en kısa zamanda bu alanda uzmanlaşmanı dört gözle bekliyorum emin olabilirsin:)
    Acemiliğin için bir masa örtüsü kumaşı alıp sana ileteceğim, masa örtülerine asla hayır demem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin için seve seve masa örtüsü dikerim :)

      Sil
  2. Nihal Hanım, linkimi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Size başladığınız bu güzel işte başarılar diliyorum. Dikiş gerçekten çok zevkli bir uğraş. İnşallah emeğinizi verdikçe mutluluğunuz artar.
    Selametle♡♡♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, güzel ve faydalı bulduğum şeyleri paylaşmayı oldum olası sevmişimdir. Sizin gibi bloggerlar sayesinde biz cesaret kazanıyoruz.

      Sil